A női test ciklikussága


A NŐI TEST CIKLIKUSSÁGA

 

A menstruációs ciklusban rejlő bölcsességet akkor szerezhetjük vissza, ha ráhangolódunk ciklikus természetünkre, és női erőnk, hatalmunk forrásaként üdvözöljük. A menstruációs ciklus a legalapvetőbb, legelemibb ciklusunk. Vérünk jelenti a kapcsolatot az ősi nőiséggel .

  A Hold befolyásolja a peteérés ciklusát még a modern társadalmakban is. A legtöbb fogamzás holdtölte előtt történik meg. újhold idején van gyakrabban a menstruáció. A menstruációs ciklus, a termékenységi ciklus, és a szülés időzítése is az óceán Hold által vezérelt ár – apályát követi. Érdekes kísérletet végeztek 2000 rendszertelenül menstruáló asszonyon. A peteérés időszakában három éjszakán át égve hagyták a villanyt (teliholdat imitálva ), s a résztvevők több, mint a felének helyreállt a szabályos , 29 napos ciklusa.

A legtöbb nőben a szexuális vágy is félidőben éri el a csúcspontját. Testünk olyan hormonokat választ ki, amelyek megnövelik szexuális vonzerőnket. Ha követjük testünk bölcsességét, akkor elfogadjuk, hogy a menstruációtól peteérésig tele vagyunk energiával, jókedvűek, optimisták vagyunk. Ez az időszak a termékeny időszak. Természetes biológiai tisztulásunkat pszichológiai tisztulás is kíséri. A peteérés utáni és a menstruáció előtti fázisban a nők többsége inkább befelé fordul.

A premenstruációs fázisban a nők többségének szüksége van egy kis magányra, pihenésre, hogy kicsit eltávolodhassanak a mindennapi tevékenységtől. Ha te elfogadod ennek a ciklikusságnak a természetes voltát, akkor a környezeted is megértően elfogadja. Az ún. premenstruációs szindróma általában akkor jön létre, ha nem tartod tiszteletben a nők ár – apályhoz hasonló hullámzását.

 Merj ráhangolódni, összehangolódni vele! S ha lányod van, vagy lányod lesz, köszöntsd őt az első menstruációja alkalmából virággal! Legyen ez ünnep, közös női ünnep! Érezhesse, a nővé érett kislány, hogy valami jó dolog történik vele. Ezzel is segítheted, hozzájárulhatsz A NŐISÉGÉNEK ÖRÖMTELI MEGÉLÉSÉHEZ.

   Segítsd őt és magadat is, hogy örömmel tudd, tudjátok várni a menstruációt!  ÉRTSD MEG ÉS FOGADD EL NŐISÉGED CIKLIKUS VÁLTOZÁSÁT!

 Ha gyermekre vágysz, ez az elfogadás nagyban hozzájárulhat ahhoz a csodához, hogy egy új élet indul útjára benned.

                       „Elsőként a nő teremtetett.
                        A világ az ő énekéből született."

                       (Ausztrál őslakók bölcsessége)


                               

                                                                                                                            Feithné Krajcsik Ilona