Szoptatást támogató anyacsoport


Kedves Várandós és Kisgyermekes Édesanya!
 
Örömmel értesítlek, hogy Egerben SZOPTATÁST TÁMOGATÓ ANYACSOPORT működik, ahová szeretettel várlak, amikor kedved támad oldott légkörben beszélgetni, a szoptatást érintő témákról.

A találkozókon nem előadásokat hallhatsz, hanem szoptatós édesanyák adják át, a saját nehézségeikről, örömeikről megszerzett tudásukat. Az a tapasztalat, hogy egymástól tanulhatjuk a legtöbbet, és ezen tapasztalatok átadásának leghatékonyabb formája, a baba-mama csoporttalálkozó. Kisbabádat, kisgyermekedet hozd magaddal!

A találkozások témái:
FELKÉSZÜLÉS A SZOPTATÁSRA: Mik azok az információk, amik számodra hitelesek a szoptatással kapcsolatban? Mi befolyásolja személyes döntésedet a táplálás módjáról? Mit gondol a családod a szoptatásról? Mit tapasztalsz ismerőseid, barátaid körében? Mit vársz magadtól? Mit gondolsz, a hiteles információk begyűjtése elegendő a szoptatás melletti elkötelezettségedhez?
 SZÜLÉS, A CSALÁD, ÉS A KISBABA ÉLETÉNEK ELSŐ HETEI: Olyan időszak ez, ahol újszülötted valódi szükségletei előtérbe helyeződnek. Mit gondolsz, mire van leginkább szüksége a babádnak? Szerinted hogyan segíthet a szoptatás a felmerülő nehézségek egyensúlyának megtalálásában? Ha kevés a tejed…merre/hogyan tovább?
 ELSŐ FÉLÉV ESEMÉNYEI, NEHÉZSÉGEK, ÖRÖMÖK:Hogyan tanulod meg értelmezni kisbabád jelzéseit? Mit tehetsz, ha kevés a tej? Igény szerint szoptatsz, vagy napirendet követsz? Hogyan alakultak kisbabád alvási szokásai? Számodra milyen érzés a szoptatás? Kitől, milyen segítséget kapsz a kizárólagos szoptatásban?Miért jó a Babahordozó kendő? Ajánlom megtekintésre: http://www.youtube.com/watch?v=zga_mW9vqnE&feature=player_embedded
SZILÁRD TÁPLÁLÉK BEVEZETÉSE ÉS AZ ELVÁLASZTÁS-ELVÁLASZTÓDÁS KÉEDÉSE: Eljut valaha magától is a szopimentes életig a kis totyogó, aki el sem mozdul anyukája mellől? Be kell avatkoznod ebbe a folyamatba? Netán kistestvére születik? Hogyan tudod befolyásolni gyermeked szopási szokásait? Mit gondolsz az éjszakai szoptatásokról? Munkavállalás, és a szoptatás.
Az összejövetel vezetője/házigazdája: Tóthné Hasilló Annamária – Szülésznő, Laktációs Szaktanácsadó /IBCLC /  hasillo.annamaria@ibclc.hu.  Tel:70/257-0515
Helyszín: Családsegítő Intézet, Belvárosi Családsegítő Csoport
Eger, Pacsirta út 10.
Időpont: Minden hónap második szerdáján 10h-12h-ig

A részvétel ingyenes!