Félelmeink F É L E L M EI N K


 

   Davis Floyd (szüléssel foglalkozó antropológus )írja egyik cikkében, hogy a civilizált társadalmakban három eseményt körbezár a félelem: a szülést – születést, a halált, a szexualitást.
Az ipari forradalom hajnala óta a technokrácia uralkodik és kontrollálja a természetet. S minél inkább kontrolláljuk a természetet, amibe testünk is beletartozik, annál több a félelmünk a természet azon aspektusaitól, amelyet nem tudunk ellenőrizni. S ilyen a vajúdás, szülés – születés is.
  A várandósok ellátása is félelem – központú. Túl kicsi, túl nagy az éppen nekem való helyett. Túl kevés, túl sok, az éppen jó helyett.
  Honnan szerezhetünk erőt a félelmek leküzdésére? Csak a saját testünkből! Nincs olyan egységes, tudományos munka, amely pontosan megmagyarázná, hogy az én testem hogyan működik, és miért úgy működik, ahogy. Megbízható magyarázatot csak önmagunk megfigyelésével kapunk.
 
 Arra biztatok mindenkit, hogy induljon el az önmegfigyelés, az önmegismerés útján. Csak ezen a módon juthatunk el újra a belső irányításunkhoz, érzéseinkhez. Csak akkor történhet változás,  ha kezünkbe vesszük az életünket, a gyógyulásunkat. Ne kívülről várd a megoldást!

   A CSODA, AZ ERŐ BENNED VAN! Így van ez nemtől, kortól függetlenül. Így tanulhatsz meg újra önmagadban, saját testednek bölcsességében bízni.

 „ A félelmeink leküzdése az első lépés a szabadsághoz vezető úthoz. „ (Szvámi Ráma )

     Kezdjünk el legalább annyira bízni magunkban, saját tapasztalatainkban, testünk jelzéseiben, mint amennyire a laboratóriumi leletekben bízunk.

Különbség van a gyógyulás és a gyógyítás között. A gyógyulás természetes folyamat, amely a mindenkiben  működő belső erő, energia következménye.  A gyógyítás külső kezelésből áll. A gyógyulás mélyebb jelentése a teljesebbé válás, az összhang létrejötte, megteremtődése a testünkben.  Az EGÉSZ- SÉG, az összhang, a harmónia testünk minden szintjén. Nem csak fizikális szinten!

   Mindenkinek saját magának kell megtalálnia saját egyedi nyelvét, a saját utat a belső erőhöz.

  Felnőttként idegrendszerünk automatikusan azt erősíti meg, amit és ahogyan valamikor átéltünk. De van mód arra, hogy ezt a programozást megváltoztassuk tudatosan. Nagyon fontos ehhez az, ahogyan rá tudunk tekinteni a régi történésekre, érzésekre, kapcsolatokra. A „narratíva”, ahogyan beszélünk, gondolkodunk a múlt történéseiről, érzéseiről, - az számít.

   A tested bölcsességében való hit : hatalmas előrelépés. A tested jelez, üzeneteket küld neked. Figyelj rá! Szeresd a tested, tanulj tőle! Higgyél neki!

                                                                                         

 

                                                                                                                                      Feithné Krajcsik Ilona