Segítő beszélgetés


SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS

Mindannyian többször megtapasztaltuk már, hogy léteznek olyan problémák, illetve élethelyzetek, amik kibillentenek minket harmóniánkból, vagy legalábbis a megszokott működésünkből. Ha ez az állapot állandósul, az életünk minden területére kihatással lehet: kapcsolataink, életenergiánk, sőt előbb-utóbb egészségünk is megsínyli a tartós lelki instabilitást.

Sokan azonban nem tudják, vagy nem akarják közvetlen környezetüket terhelni személyes problémájukkal - talán éppen azért, mert az éppen velük kapcsolatos. Egyedül viszont képtelenek átlátni a szövevényt és megtalálni a kivezető utat, csak szaladnak gondolataik végtelenített mókuskerekén, kilátástalannak ítélve a helyzetet.

Ilyen esetekben segíthet sokat a független, de a folyamatnak elkötelezett segítővel folytatott beszélgetés. A segítő beszélgetés nem oszt igazságot, nem ad tanácsot és kész megoldást, de elkötelezett annak érdekében, hogy saját felismeréseihez és ezen alapuló személyes megoldásának kidolgozásához hozzásegítse a klienst.

Hasznos lehet bármilyen kapcsolati és életvezetési nehézség megoldásában.
A gyermekvárás ideje különösen érzékeny, változásokkal teli szakasza az életünknek. Bármely állomásánál, illetve később a szüléssel kapcsolatban vagy a gyermekágyas időszakban adódhatnak olyan lelki nehézségek, problémák, amelyeket az édesanya nem tud, vagy nem akar hozzátartozóival, közvetlen környezetével megosztani. Van, akinek a gyermekáldás hiánya jelent feloldani való görcsöt, dilemmát. Néhányunknál a szülés körüli történések képeznek nehezen feldolgozható, hosszú évekre meghatározó élményt. Többeknek az anyává válás testi-lelki változásai, az ezzel összefüggő párkapcsolati kérdések szintén nehezen feldolgozható problémaforrást jelenthetnek.

Nagy teher annak tudomásul vétele, hogy problémáink forrása többnyire önmagunkban rejlik. Ám ha ezt képesek vagyunk belátni, micsoda megkönnyebbülés és micsoda lehetőség azt is észrevenni, hogy gyógyulásunk lehetősége szintén a mi kezünkben van!
Szeretettel várlak, ha bizalmat ébresztenek Benned ezek a gondolatok!

 

Információ, jelentkezés: 20/235-61-31