Pocaklakó találkozó


Kedves várandós Édesanya!

Örömmel értesítlek, hogy Egerben POCAKLAKÓ-TALÁLKOZÓ működik, ahová szeretettel várlak, amikor kedved támad, oldott légkörben beszélgetni a szülést/születést érintő témákról.
 
A szülésre, kisbabád érkezésére felkészülni, többféleképpen lehet. Olyan készülődés ez, ami nem ígér konkrétumot, nem helyezi egyik szülésmódot sem előtérbe a másiknál és nem állít fel mércét, amit teljesíteni kell, csupán megismerkedhetsz a várandósság és a szülés természetes folyamatával. Talán érdekes lehet találkozni a közeledben élő várandósokkal is és kicserélni a tapasztalataidat, megosztani kérdéseidet.
Az a tapasztalat, hogy egy jól informált kismama magabiztosabb lesz szülése megindulásakor, gyermeke világra jöttekor. A szülés élménye által is megerősödve sokkal kiegyensúlyozottabban, sokkal lelkesebben tudsz bekapcsolódni a közösségi életbe, másokat segítve és tanítva ezzel a szülővé válás útján. A beszélgetéseken négy alaptéma követi midig egymást.


A találkozások állandó, periodikusan ismétlődő témái:
VÁRANDÓS IDŐSZAK
Mik azok az információk, amik számodra hitelesek a szülés/születés kérdéskörrel kapcsolatban? Mi befolyásolja személyes döntésed a szülésed, kisbabád születésének módjáról? Mit gondolsz, elegendő ismereteid vannak? Mi foglalkoztat leginkább a várandós időszak végén? Családod, ismerőseid támogatják elképzeléseidet? Mit vársz tőlük? Mit vársz magadtól? Hogyan lehetséges egységes rutinnal készíteni/készülni arra, ami legbelül mindenkinél másképp zajlik? Hogyan tudsz készülődni, a számodra biztonságot adó utat követve, legyen az a hagyományos, vagy az alternatív módja a szülésnek?
VAJÚDÁS
Számítasz külső támogatásra a vajúdásod alatt? Mit gondolsz a vajúdásodat segítő módszerekről/lehetőségekről? Szeretnél többet tudni erről?  Milyen ismereteid vannak a testi-lelki történéseidről? Szerinted mi befolyásolja a vajúdásod ütemét?
SZÜLÉS
Találkoztál már szép szülésélménnyel? Szerinted mi teheti a szülést könnyebbé? Vannak elképzeléseid a saját szülésedről? Kivel osztanád meg ezeket szíved szerint? Akikkel megosztanád, hogyan tudnak segíteni ezen elképzeléseid megvalósításában?   Szerinted az anyai viselkedésre kihatással van közvetlenül szülés után, a babáddal együttöltött idő?
SZÜLETÉS
Véleményed szerint mi különbözteti meg a szülést a születéstől? Számodra is lényeges a kettőt szétválasztani? Mit gondolsz, hol érzi magát nagyobb biztonságban a babád: bent, vagy kint? Szerinted a születendő gyermeked képes arra, hogy élménye legyen a születésről? Számára vajon mi adhatja a biztonság érzetét közvetlenül a születése után? Tehetsz előkészületeket a megvalósulás érdekében? A születés után közvetlenül szerinted meddig éber egy újszülött? Mi a véleményed az éber időszakot befolyásolják a vajúdás alatt kapott gyógyszerek?

Az összejövetel vezetője/házigazdája: Tóthné Hasilló Annamária – Szülésznő, Laktációs  Szaktanácsadó /IBCLC/,  Tel: 70/257-0515 hasillo.annamaria@gmail.com

Helyszín: Családsegítő  Intézet, Belvárosi CSALÁDSEGÍTŐ CSOPORT
Eger, Pacsirta út 10.
Időpont: Minden hónap első szerdáján 10h-12h-ig

A részvétel díjtalan!